Μαθήματα Μπριτζ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ) ξεκινάει τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με τα Σωματεία – μέλη της, μαθήματα μπριτζ για αρχαρίους.

Το Αγωνιστικό Μπριτζ είναι το ένα από τα δύο αναγνωρισμένα πνευματικά αθλήματα. Η ΕΟΜ από το 1975 εντάχθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής, όπως και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπριτζ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ είναι από το 1999 αναγνωρισμένος οργανισμός από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην 109η συνεδρίασή της στη Σεούλ. Επίσης είναι αναγνωρισμένη από την A.R.I.S.F. (Association of Recognized International Sports Federations) και την G.A.I.S.F. (General Association of International Sports Federations).

Το μπριτζ είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που αναπτύσσει τη σκέψη μας, τη συντροφικότητα και παράλληλα μας διασκεδάζει. Μέσα από τους αγώνες και τις συναντήσεις στα κατά τόπους σωματεία δημιουργούμε νέους φίλους, πηγαίνουμε εκδρομές γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και τόπους, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει αποκλεισμός λόγω ηλικίας. Το Μπριτζ παίζεται από «νέους» 8 μέχρι 98 ετών και προτείνεται ανεπιφύλακτα όχι μόνο για πρωταθλητισμό αλλά και για συντήρηση της πνευματικής μας διαύγειας.

Η ΕΟΜ σήμερα έχει περισσότερα από 3,500 ενεργά μέλη-αθλητές και 33 σωματεία ανά την Ελλάδα, ενώ ο στόχος είναι σύντομα ο αριθμός να αυξηθεί, ξεπερνώντας τα 5,000 μέλη. Για το σκοπό αυτό γίνονται προσπάθειες για μαθήματα μπριτζ, ώστε σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας, να ενταχθεί το άθλημα στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού των ΟΤΑ.

Περιμένουμε λοιπόν νέα μέλη με σκοπό την αύξηση της οικογένειας του αγωνιστικού μπριτζ. Δώστε τέλος στη μοναχική ζωή, γνωρίστε έναν καινούριο κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλωσεις συμμετοχής στα μαθήματα καλέστε στα τηλέφωνα: 210 7480400-1-2, ώρες 10:00 έως 18:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Επιλογές